Novi Proizvodi

Thomy Delight – majonez bez glutena

thomy majonez sa manje kalorija

Kompanija Nestle lansirala je Thomy Delight. Reč je o novom laganom majonezu punog ukusa. Posan je i bez glutena. Ima manje masti i manje kalorija u odnosu na klasičan majonez.

U odnosu na klasičan Thomy majonez, Delight ima 50 odsto manje masti i 47 odsto manje kalorija. Napravljen je od potrošačima dobro poznatih sastojaka. Glavnu notu ukusa daje slačica. Ona je odličan izvor selena, a sadrži i magnezijum, omega masne kiseline, mangan, fosfor, bakar i vitamin B. 

– Hraniti se pravilno ne znači i odreći se ukusnih zalogaja. Lagana varijanta majoneza ima značajno manje masti, a samim tim i nižu energetsku vrednost. Zato je dobra alternativa u balansiranoj ishrani –  izjavila je dr sc. med. Jelena Gudelj Rakić. 

Kreativni recepti sa Thomy Delight majonezom

iz nestlea stiže Thomy

POSNE ROLNICE OD PLAVOG PATLIDŽANA

Sastojci:

• 1 veći plavi patlidžan

• 8 kašika maslinovog ulja

• 4 čena belog luka

• 60g sitno seckanih oraha

• Pola vezice peršuna

2 kašike Thomy Delight-a

Priprema:

1. Jedan plavi patlidžan presecite uzduž na 8 delova, posolite ih i ostavite da odstoje oko 20 minuta.

2. Isperite ih hladnom vodom, osušite i nakon toga premažite svaki komad uljem sa gornje i donje stane, opet posolite i pecite u rerni na 200°C oko desetak minuta.

3. Svaki komad premažite Thomy Delight-om, preko stavite pola čena smrvljenog belog luka, sitno naseckane orahe i peršun.

4. Uvijte ih i servirajte.

POSNO PREDJELO OD TUNJEVINE, PASULJA I LEBLEBIJA

Sastojci:

• 230g konzerve pasulja • 100g leblebija

• Konzerva tunjevine • Pola glavice crvenog luka

• 0,5 dl maslinovog ulja • 3 kašike crvenog vina

• Kašika senfa • Veza peršuna

• Kašičica sušenog origana

Krupna morska so i biber

• Thomy Delight

Priprema:

1. U posudi pomešajte oceđeni pasulj, leblebije, tunjevinu, crveni luk, peršun i maslinovo ulje.

2. Posebno pomešajte senf sa crvenim vinom i mešajući postepeno dodajte ulje.

3. Pripremljeni preliv od vina i senfa sipajte preko predjela, posolite, pobiberite i dobro promešajte.

4. Servirajte na prepečenom hlebu, dodajte Thomy Delight i pospite origanom.

Ostavi komentar