Intervju

Optimizam u 2017.

Arel Atakol
Generalni direktor kompanije Beko Balkans

Primetno je da Vlada Srbije ulaže velike napore da unapredi poslovnu klimu za domaće i strane investitore. Mi snažno podržavamo sve korake ka tome. To je razlog zašto smo u aprilu 2015. godine otvorili predstavništvo u Beogradu odakle upravljamo poslovanjem većeg dela Balkana, u Srbiji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori. Sve što je postignuto ove godine predstavlja solidan temelj za dalji rast privrede u 2017. godini.

Nastavak unapređenja postojeće infrastrukture i najavljeno smanjenje poreza i doprinosa na zarade bi dodatno unapredili poslovnu klimu i bili značajan podsticaj za privredni rast, a samim tim i privukli veći broj stranih investitora.

Planovi 2017.

Ovo nam daje razlog za optimizam, jer je Srbija jedno od najvažnijih tržišta za Beko. Otvaranjem kompanije u Beogradu želeli smo da pokažemo našu dugoročnu strategiju rasta i investicija u Srbiji i regionu. Dosadašnji rezultati koje smo postigli na ovom tržištu i očekivani privredni rast u narednim godinama približavaju nas ostvarenju našeg glavnog strateškog cilja – da do 2018. godine budemo broj jedan u Srbiji na tržištu bele tehnike!

Ostavi komentar