Srbija

SAM dobitnik nagrade za unapređenje uslova poslovanja

SAM

Magazin Diplomacy&Commerce dodelio je Srpskoj asocijaciji menadžera SAM nagradu za doprinos unapređenju uslova za poslovanje u Srbiji.

Nagrada se dodeljuje prvi put. Namenjena je pojedincima, kompanijama i organizacijama koje su se istakle u humanitarnom radu, CSR aktivnostima, spajanju biznisa i edukacije, kulture i sporta. Kao i doprinosu unapređenja uslova poslovanja, bilateralne saradnje, civilnog društva kao i privrednog ambijenta.

Članovi žirija bili su: Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, Vladimir Vučković, član Fiskalnog saveta Srbije, Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe, i direktorka Diplomacy&Commerce magazina, Ruža Ristanović.

Izvršna direktorka SAM-a, Jelena Bulatović zahvalila se žiriju što su prepoznali napore Asocijacije usmerene na unapređenje poslovnog ambijenta u Srbiji. Ona je istakla da SAM veliku pažnju posvećuje podizanju menadžerskih kapaciteta. Uz poseban akcenat na podsticanje liderstva kod mladih rade na promociji najboljih poslovnih praksi i kompanija.

– Veoma je važno da se poslovna udruženja i komore kontinuirano bave unapređenjem ljudi i kompanija. Jedino zajedno možemo doprineti daljem privrednom razvoju naše zemlje – rekla je ona.

Pored SAM-a nagrade su, u različitim kategorijama, dobili: Marko Čadež, Martin Knapp, Nemačko-srpska privredna komora, I&F McCANN grupa, Telekom Srbija, Porto Montenegro, Coca-Cola, Heineken Srbija, “Grand motors i brend Volvo”, Knjaz Miloš, Vojvođanska banka i Galerija Matice srpske, Direct Media, Telenor fondacija i Delhaize Srbija.

SAM je udruženje profesionalnih menadžera osnovano 2006. godine u Beogradu. Okuplja 400 članova, rukovodioca uspešnih firmi i timova od preko 90.000 zaposlenih koji godišnje realiziju posao vredan 12 milijardi evra.

Ostavi komentar