Srbija

Delta kupuje Agrokorove firme?

Delta

Potpredsednik Delta holdinga i generalni direktor Delta Agrara Ivan Kostić nagovestio je mogućnost da se neka od kompanija iz sastava Agrokora, koja će proći kroz proces restrukturiranja, osnaži kapitalom Delte.

– Situacija s Agrokorom nije jednostavna i u mnogome utiče na celi region. Delta je kao kompanija izuzetno stabilna. Posedujemo snažan finansijski potencijal, koji se u određenom trenutku može iskoristiti da se neka od kompanija iz sastava Agrokora, koja će proći kroz proces restrukturiranja, dosta osnaži i ponovo postane respektabilan igrač na tržištu – rekao je Kostić.

One je dodao da u Delti smatraju da je ukrupnjavanje pozitivan trend.  Takođe smatra da stvaranje jačeg regionalnog igrača pogoduje svima u regionu.

– Podržavamo potencijalna povezivanja, u otvaranju tržišta pre svega, ali i u smislu vlasničkih transformacija – rekao je Kostić.

Inače, ova kompanija poseduje jedan od najvećih voćnjaka u ovom delu Evrope, u Čelarevu od čak 500 hektara. Kako se navodi, Miroslav Mišković ima planove za velike investicije u poljoprivredu.

U prošloj godini Delta Agrar je ostvario prihod od 230 miliona evra. U ovoj godini planira rast na više od 300 miliona.

Ostavi komentar