Srbija

8 španskih kompanija na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu

španija u srbiji

Pod pokroviteljstvom Trgovinsko-ekonomskog odeljenja Ambasade Španije u Beogradu i Španskog instituta za promociju izvoza i investicija ICEX, osam španskih kompanija će drugu godinu za redom učestvovati na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu. 

Ove kompanije su lideri u oblasti tehnologije i opreme za poljoprivrednu proizvodnju. I svoje iskustvo će podeliti sa srpskim privrednicima i proizvođačima od 13. do 19. maja.  Španske kompanije koje će se predstaviti u Novom Sadu su: Invernaderos IMA, Caudal Extruline Systems, Control De Heladas, Rosal Instalaciones Agroindustriales, Agralia, Irconfort, Hefe Fertilizer, Javier Cámar.

Španija u Srbiji 

Saradnja između Srbije i Španije zasniva se na dobrom odnosu. Kako na političkom tako i na ekonomskom nivou, ali i na pogodnom geografskom položaju Srbije.


Poljoprivreda je u Španiji strateški sektor od velikog značaja u socijalnom, teritorijalnom, ekonomskom i u smislu zaštite životne sredine. Od ukupnih 23 miliona hektara zemlje pogodnih za poljoprivredne aktivnosti, 17 miliona hektara se obrađuje. Španija ima udeo od 13 odsto u ukupnoj površini obradive zemlje u Evropskoj uniji. BDV je prošle godine iznosio 25 milijardi evra, što predstavlja 2,5 odsto BDP. Poljoprivredna proizvodnja dostiže vrednost od 45,49 milijardi evra  i zapošljava 818 .740 ljudi.

Ostavi komentar