Srbija

Šampioni svaki dan u Zrenjaninu

Šampioni svaki dan

Paraolimpijski komitet Srbije i Apatinska pivara predstavili su u Zrenjaninu platformu Šampioni svaki dan u Zrenjaninu i sajt www.sampionisvakidan.rs namenjene osobama sa invaliditetom, ali i svim građanima koji su zainteresovani da se aktivno uključe u projekat koji ima za cilj da se osobama sa invaliditetom omoguće bolji uslovi za bavljenje sportom i veća dostupnost sportskim objektima.

Događaju pod nazivom „Zov šampiona“ u sportskoj hali u Zrenjaninu prisustvovao je i Goran Perlić, naš paraolimpijac, stonoteniser koji je branio boje naše zastave u Riju. On je svojom pričom motivisao sve prisutne da se uključe u projekat i daju svoje ideje. Ovom prilikom održan je i revijalni meč u stonom tenisu.

Platforma Šampioni svaki dan koncipirana je kao izvor znanja i informacija o sportskim aktivnostima koje se odvijaju u okviru Paraolimpijskog komiteta Srbije i drugih organizacija i institucija u Srbiji koje se bave ili pružaju podršku sportu osoba sa invaliditetom.

Pored informacija na sajtu, cilj ove platforme je da se osobe sa invaliditetom dodatno motivišu kako bi se što veći broj uključio u sportske aktivnosti tako da će se ovakvi inspiracijski događaji održati u Smederevu, Zrenjaninu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Novom Pazaru i Beogradu.

-Od početka saradnje na projektu Šampioni svaki dan nismo želeli da se naša podrška zaustavi samo na Paraolimpijskim igrama u Riju. Želja svih nas bila je da iz „jednorogog jelena“ izgradimo platformu koja će informisati, okupiti i motivisati osobe sa invaliditetom širom Srbije da krenu da se bave sportom. Ovo je naš prvi korak u Smederevu. Verujemo da mnogo malih prvih koraka u gradovima širom Srbije može da učini da na kraju ovog olimpijskog ciklusa imamo bolje uslove za sportiste sa invaliditetom, veću dostupnost objekata ili neke nove buduće šampione – Aleksandra Jovanoski, marketing koordinator u Apatinskoj pivari.

Važan deo platforme predstavlja i mogućnost direktnog učestvovanja na otvorenom takmičenju na koji već sada mogu da se prijave sportska udruženja, udruženja građana i sve institucije ili organizacije koje se aktivno bave sportom ili žele da doprinesu povećanju pristupačnosti u sportu. Tri najbolje inicijative iz cele Srbije će dobiti i sredstva za realizaciju u vrednosti od 4 000 evra.

Organizacije koji imaju ideju kako da sport bude dostupniji osobama s invaliditetom u njihovom gradu, svoje projekte mogu na jednostavan način da prijave putem sajta www.sampionisvakidan.rs

Projekat Šampioni svaki dan je deo saradnje između Paraolimpijskog komiteta Srbije i Apatinske pivare koji su krajem prošle godine, potpisali su ugovor u okviru koje Jelen pivo aktivno pruža podršku Paraolimpijskom komitetu Srbije sve do sledećih Paraolimpijskih igara u Japanu 2020.

Ostavi komentar