Srbija

JUBILEJ: 20 godina Britanske internacionalne škole

20 godina jubileja

U utorak, 13. juna u svečanoj sali Skupštine Grada Beograda, organizovana je svečanost povodom 20 godina postojanja i uspešnog rada Britanske internacionalne škole.

Specijalni gosti bili su ambasador Velike Britanije, Njegova Ekselencija gospodin Denis Keefe i predstavnici brojnih ambasada, diplomatski kor, druge značajne ličnosti kao i dvadeseta generacija maturanata gimanzije, brojni saradnici i prijatelji, predstavnici medija.
Pored pozdravnih govora uvaženih gostiju i principala škole, muzičkog programa i koktela, dvadesetoj generaciji maturanata škole odevenim u školske toge, ambasador Velike Britanije, Njegova Ekselencija gospodin Denis Keefe uručio je diplome.

 

20 godina jubilej

Principal Britanske internacionalne škole mr Aleksandra Keserović je tom prilikom istakla

– Ponosni smo na dvadesetu generaciju naših maturanata, ali i na sve prethodne generacije koje su vredno učile i napredovale uz najsavremenije programe i uz posvećene i izuzetno stručne nastavnike. British International School je osnovna i srednja škola za učenike od 4 do 18 godina. Učenici British International School se tokom školovanja ohrabruju da teže visokim akademskim standardima kroz razvijanje veština kritičkog razmišljanja, usvajanje i primenu stečenog znanja kao i da samostalno i timski obavljaju svoje školske zadatke. Naš dugoročni cilj je da kod svakog pojedinačnog učenika razvijemo trajnu ljubav prema učenju i saznavanju. BIS svojim učenicima obezbeđuje prijatnu i podržavajuću atmosferu u kojoj je svaki učenik podjednako važan i stimulisan da ostvari svoj puni potencijal. Takođe, podstiče se razvijanje svesti o kulturološkim razlikama unutar i izvan škole. Posebno smo ponosni na mnogobrojne međunarodne nagrade koje su naši učenici osvojili na internacionalnim takmičenjima iz gotovo svih oblasti obrazovanja i na činjenicu da su naši učenici završavali prestižne fakultete i da sada rade na odgovornim pozicijama na svim kontinentima. To je za mene motiv da i ubuduće nastavimo sa istim entuzijazmom i još većom energijom.
Sa uverenjem u nove uspehe i sa istrajnošću u onome što radimo, nastavljamo i dalje da se razvijamo. Nastojimo da usmeravamo naše učenike ka uspesima na koje će jednoga dana moći da se osvrnu u budućnosti.’


British International School je otvorena u Beogradu 1997. godine, za potrebe porodica diplomatskog kora i stranog biznisa, kao i za domaće porodice koje žele da svoju decu obrazuju na engleskom jeziku. BIS je prva škola u Srbiji registrovana od strane britanskog Ministarstva prosvete (DfE) kao i od Univerziteta u Kembridžu. Kao alternativa britanskom sistemu obrazovanja, naši učenici poslednje dve godine srednje škole imaju priliku da uče po akreditovanom američkom sistemu i da dobiju University of Nebraska High School diplomu. BIS je redovna članica Evropskog Saveta Internacionalnih škola (ECIS), kao i članica Saveta Britanskih Internacionalnih Škola (COBIS), a takođe priznata i od strane Ministarstva Prosvete Republike Srbije.

Ostavi komentar