Srbija

Otvoren poslovni kompleks Sirius Offices

Sirius Offices

U prisustvu poslovnih partnera, Erste Grupa je zvanično u Beogradu otvorila poslovni kompleks Sirius Offices, koji je spreman za svoje prve korisnike.

Prva faza investicije iznosi 40 miliona evra, a kompleks zauzima površinu od 18.500 bruto kvadratnih metara poslovnog prostora. Osim kancelarijskih prostorija, Sirius Offices obuhvatiće i restoran, prodavnicu i 230 parking mesta. Kompleks Sirius Offices nalazi se u poslovnom delu Novog Beograda, na uglu ulica Bulevar Milutina Milankovića i Antifašističke Borbe, sa odličnom infrastrukturnom povezanošću sa ostalim delovima grada.

Osnovna zamisao ovog projekta jeste održivost životne sredine, pa je zgrada izgrađena u skladu sa najvišim ekološkim standardima, kako bi se obezbedili idealni uslovi rada i optimizovali troškovi korisnika. Kompleks će biti sertifikovan po standardima BREEAM-a, uz poštovanje strogih zahteva energetske efikasnosti i garantujući minimalnu potrošnju energije za grejanje i hlađenje, kao i upotrebu obnovljivih i recikliranih materijala.

Za visok kvalitet kompleksa Sirius Offices bio je zadužen građevinski koncern STRABAG.

– Kao poslovni i društveni centar Srbije, Beograd je prepoznao potrebu za više kvalitetnih i dobro pozicioniranih poslovnih centara u gradu. Naša poslovna strategija podrazumeva podršku gradovima Centralne i Istočne Evrope koji se brzo razvijaju, među koje spada i Beograd, gde ujedno posluje i Erste Banka. Do sada je Erste Grupa finansirala različite projekte u Srbiji, poput poslovnih i stambenih kompleksa, kao i retail parkova. Sirius Offices, sa površinom od 18.500 kvadratnih metara i 230 parking mesta, najnoviji je u nizu, i sigurni smo da će ovaj projekat pružiti najviši nivo komfora, energetske efikasnosti i pogodnosti svojim korisnicima, kao i posetiocima. Atraktivnost projekta je već dokazana činjenicom da je dve trećine prostora izdato još pre otvaranja – rekao je Richard Wilkinson, Šef sektora za komercijalne nekretnine, Erste Group Bank AG.

Ostavi komentar