Srbija

Ikea počinje sa radom

ikea

Robna kuća Ikea u Beogradu, u koju je uloženo više od 70 miliona evra i koja je uposlila više od 400 radnika, biće otvorena u danas u 10 časova, najavila je uprava te kompanija.

To će biti prva robna kuća u Srbiji koju otvara taj švedski proizvođač nameštaja i opreme za domaćinstva, a 400 u svetu, rečeno je novinarima na predstavljanju objekta u Bubanj potoku pred početak rada.

Generalni direktor kompanije Ikea za jugoistočnu Evropu Stefan Vanoverbeke kazao je da će Srbija biti 49. zemlja u kojoj će poslovati švedska kompanija koja zapošljava blizu 180.000 ljudi.

– Prošlegodine imali smo 783 miliona poseta našim robnim kućama širom sveta i više od 2,5 milijardi poseta veb sajtu kompanije. Nadamo se da će i gradjani Srbije postati naši verni kupci – kazao je Vanoverbeke.

Direktor Robne kuće Ikea u Srbiji Vladimir Voga kazao je da će na oko 35.000 kvadratnih metar u ponudi biti 9.500 proizvoda, kao i u svom drugim prodajnim objektima te kompanije u svetu.

“Kupcima će biti na raspolaganju i više od 1.400 parking mesta, restora sa 500 mesta, igraonica za decu, prodavnica švedske hrane, kao i mesto za punjenje električnih automobila”, kazao je on.

Želja Ikee je da proizvodi nameštaj u Srbiji i izvoz ga, ali za sada se samo u fabrici u Ćupriji Standard furniture proizvode drvene oklagije.

Maja Vujašković Djurenović, menadžer za korporativne komunikacije Ikee, kazala je da ogranak kompanije koji se bavi nabavkom i distribucijom intenzivno pregovara o mogućem proširenju proizvodnje koja bi mogla biti ugovorena i s firmama iz Srbije.

Ona je rekla da je Ikea za područje Srbije štampala prvi katalog u više od miliona primeraka, od kojih će najveći broj biti distribuiran domaćinstvima u poluprečniku od 60 kilometara od robne kuće.

Na nešto više od 300 strana predstavljen je veći deo ponude, uz prezentaciju i predloge za opremanje svih delova stana, kao i navodjenje maloprodajnih cena, a kupcima će biti dostupan i on lajn katalog.

Ostavi komentar