Region

U Sofiji se uskoro otvara cargo-partner logistički centar

cargo-partner

Kompanija cargo-partner gradi moderan logistički centar u blizini aerodroma u Sofiji, čije je otvaranje planirano početkom 2018. godine. Investicija od 30 miliona leva (preko 15,3 miliona evra) obezbediće više od 20 radnih mesta.

Novi logistički centar će se prostirati na više od 16,500 metara kvadratnih, imaće 22.000 paletnih mesta, kao i kancelarije na 2.000 metara kvadratnih. Ovaj novi objekat će biti izgrađen pored već postojećeg objekta koji se prostire na 10.000 metara kvadratnih. Lokacija blizu aerodroma u Sofiji, pruža direktne veze sa metro stanicom i železničkim linijama, kao i lak pristup auto-putu. Skladište će biti posebno pogodno za skladištenje vangabaritnog  tereta i rezervnih delova, kao i vredne i carinske robe. Temperaturni opseg objekta biće od +5 do +25°C.

– Nakon započete izgradnje modernog informativnog logističkog centra u Beču, novo skladište u Sofiji je drugi važan korak u ekspanziji naših logističkih kapaciteta širom Evrope- rekao je Stefan Krauter, CEO cargo-partnera na globalnom nivou.

Kako je istakao Anton Stoykov, direktor kompanije cargo-partner u Bugarskoj oni koriste najnovije tehnologije u logistici i vrhunsku opremu koja njihovim klijentima nudi ne samo skladištenje, već potpuno logističko rešenje prilagođeno njihovim zahtevima.

Ostale trenutne investicije ove kompanije uključuju i nedavno proširenje skladišta u Dunajskoj Stredi, u Slovačkoj na ukupno 20.000 paletnih mesta, kao i planirano otvaranje logističkog centra sa preko 6.000 paletnih mesta u Hamburgu, Nemačkoj  u oktobru ove godine i planirana izgradnja novog skladišta sa 20.000 paletnih mesta u Ljubljani, u Sloveniji u 2018. godini. Kako je navedeno u ovoj kompaniji otvaranje logističkog centra u Sofiji odražava posvećenost podsticanju lokalne ekonomije.

Ostavi komentar