Srbija

Proglašen pobednik regionalnog konkursa “Ja sam Nikon”

nikon

Kompanija Nikon ove godine proslavila je 100 godina postojanja i tim povodom, ispred firme Refot B, koja je ekskluzivni uvoznik i distributer, organizovala regionalni konkurs od 100 najboljih fotografija pod nazivom “Ja sam Nikon” u galeriji “Pro3or”. Na sam konkurs odazvao se veliki broj ljubitelja fotografije a izložba je bila idealna prilika da na jednom mestu vidimo različite uglove gledanja iz svih delova Balkana.

Pristiglo je više od 4.000 fotografija na konkurs, što je bio veliki izazov žiriju u sastavu: Milan Živković iz Srbije, Vladimir Arsovski iz Makedonije, Siniša Tomić iz Bosne i Hercegovine, i Mišo Lišanin iz Hrvatske. Ovoga puta laskava titula “najbolja od najboljih” fotografija pripala je Miodori Bozar iz Beograda, koja je na pravi način izrazila kreativnost i uloženi trud. Glavnu nagradu Nikon D5600 + Nikkor 18-55mm AF-P VR uručio je predstavnik firme Refot B, Petar Vukadinović, i tom prilikom najavio prvi veliki Refot B foto festival koji će se održati krajem novembra. Pored glavne nagrade pohvaljeno je još pet autora: Robert Pilepić, Igor Sivjakov, Vedran Metelko, Vesna Špoljak i Irfan Alijagić.

Na izložbi je prikazano 100 najboljih radova, u simbolici stogodišnjice, a sve izlagače i posetioce dočekala su brojna iznenađenja, kao i velika slavljenička torta koja je bila prava poslastica za sve prisutne. Pored snimanja nekih novih uspomena za pamćenje u specijalnom Nikon kadru, prikazan je i razvoj Nikon brenda kroz poslednjih 100 godina uz mnoštvo interesantnih detalja i činjenica.

Neizbežan deo u proslavi sto godina Nikon brenda, svakako su bili autori fotografija koji su se odazvali i priključili globalnoj Nikon akciji „100 godina u pričama“ i time postali deo istorije. Od odabranih 100 fotografija širom sveta sedam naših sugrađana se našlo među njima: Željko Bajčić, Denis Stošić, Vlada Marinković, Zoran Sekulić, Miloš Tošković, Dragan Lapčević i Milan Živković. Više možete videti na sledećem linku: http://www.nikon.rs/sr_RS/i-am-100-years-of-inspiration

Izložbu „Ja sam Nikon“ i najboljih 100 fotografija možete pogledati u galeriji “Pro3or” u ulici Koče Popovića br. 9 do petka 13. oktobra.

Ostavi komentar