Svet

Google kupuje Apple?

Google kupuje Apple

Zbog tehničke greške, na portalu američke brokerske kuće The Dow Jones osvanula je vest da Google kupuje Apple. Ne treba istaći da je vest napravila pravi haos u IT svetu, ali i svetu uopšte.

Sumnju na ovu lažnu vest prvo je bacila cena koja je tek nešto iznad devet milijardi dolara, a procenjena vrednost ove kompanije je preko 800 milijardi dolara.

U vesti je navedeno da su transakciju dogovorili još ranije Lari Pejdž, direktor sadašnje Alfabet kompanije, u čijem vlasništvu je Google, i Stiv Džobs, koji je preminuo 5. oktobra 2011. godine. A Lari i Stiv su, navodno, počeli da pričaju o tome još 2010. godine.

Sve je to dovelo do toga da su akcije Apple skočile sa 2 dolara po deonici na čak 158 dolara. Nešto kasnije su se vratile na normalan nivo.

Vest je kasnije povučena, a iz The Dow Jones su poslali saopštenje u znak izvinjenja:

-Žalimo zbog objavljene lažne vesti koja je tri minuta stajala na našim sajtovima. Stvari koje su objavljene nije trebalo da budu objavljene, jer su samo deo novog tehničkog sistema koji testiramo. Uz korake koje preduzimamo da rešimo ovu neprijatnu situaciju naređeno je da se ispita i promeni proces testiranja, kako se ovakve stvari više ne bi dogodile u budućnosti. Izvinjavamo se svima.

Ta tri minuta, verujemo, bila su paklena za mnoge.  Iz Google i Apple još nema komentara, ali se oglasio u međuvremenu i direktor The Dow Jones lično:

– Izuzetno ozbiljno shvatam dašanje neadekvatno i pogrešno objavljivanje materijala za testiranje. Iako su preduzete sve mere, naložio sam i dodatni pregled vesti i tehnoloških procesa u ovoj oblasti- rekao je Vilijam Levis.

Ostavi komentar