Srbija

Obaveštenje o dobrovoljnom povlačenju Cipiripi kremova Duo, Nougat i Choco-Vanilla

cipiripi krem povučen iz prodaje

Nakon prigovora potrošača koji su u Cipiripi Duo kremu pronašli komadić gume, kompanija Nestle, proizvođač ovih slatkiša, odlučila je da sa tržišta Srbije dobrovoljno povuče iz prodaje Cipiripi kremove Duo, Nougat i Choco-Vanilla, sa rokom trajanja do kraja oktobra 2018. Ostali Cipiripi proizvodi i dalje su u prodaji.

Iz kompanije Nestle Adriatic stiglo je saopštenje za javnost. Prenosimo ga u celosti.

Želeli bismo da vas obavestimo o našoj odluci o dobrovoljnom povlačenju postojećih serija i formata Cipiripi kremova Duo, Nougat i Choco-Vanilla svih rokova trajanja do kraja oktobra 2018. godine sa tržišta Srbije.

Ovaj postupak je mera predostrožnosti, nakon prigovora potrošača povodom prisustva komadića gume u Cipiripi Duo kremu 400g, proizvedenom 4. jula 2017. godine, lot broja 71856839 i datuma isteka roka 07/2018.

Nakon detaljne analize, utvrđeno je da je navedena guma u proizvod dospela iz proizvodne linije i smesta smo preduzeli sve neophodne mere da sprečimo da se ovakva situacija desi u budućnosti i o tome smo odmah obavestili Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Iako je u ovom slučaju interna procena bezbednosti hrane pokazala da konzumiranje ovih proizvoda ne predstavlja rizik po zdravlje potrošača, iz razloga predostrožnosti smo odlučili da dobrovoljno povučemo sve navedene Cipiripi kremove sa srpskog tržišta.

Kao odgovorna kompanija, želimo da osiguramo da svi proizvodi na tržištu budu u skladu sa visokim Nestlé standardima kvaliteta.

Sve navedeno se ne odnosi na ostale Cipiripi proizvode, ukuse i formate.

Za dodatna pitanja o Cipiripi kremovima, kontaktirajte nas besplatno na 0800 000 100, radnim danima od 8:30 do 16:30h.

Bezbednost i kvalitet naših proizvoda, kao i poverenje naših potrošača su prioriteti naše kompanije i veoma nam je žao ukoliko je ovo izazvalo neku vrstu neprijatnosti.

Dodatno, kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na svom zvaničnom sajtu, kompanija Nestlé Adriatic je postupila u potpunosti u skladu sa zakonskim odredbama, dok je Nacionalna organizacija potrošača Srbijе danas pozdravila gеst kompanijе Nеstlé, kao „potvrdu odgovornog odnosa prеma korisnicima proizvoda“.

Ostavi komentar