Srbija

Market network uživo sa Infoarene!

market network

Kako ocenjujete stanje prehrambene industrije regiona?

Na pitanje Radojke Nikolić, glavne i ogovorne urednice magazina Ekonometar i Biznis, na Infoareni koja se trenutno održava u hotelu Crowne Plaza odgovarali su neki od najpoznatijih stručnjaka.

Marija Desivojević Cvetković, viša potpredsednica za strategiju i razvoj Delta holdinga Srbija: 

Potencijal poljoprivrede je ogroman, a realnost je da imamo sirovine, a ne gotov proizvod. Treba dodati vrednost poljoprivrednim proizvodima, a to možemo modernizacijom samog procesa proizvodnje, ali i načinom na koji razmišljamo o poljoprivrednoj proizvodnji.

market network

Konsultant iz Zagreba, vlasnik i direktor firme Jakov Viktor,  Drago Munjiza, predstavnik Agrokora: 

 

Iz perspektive Hrvatske, dešava se treći preokret sa krizom Agrokora. Uz najviše investicije i predvođenje privrede, neuspeh Agrokora zbunio je privredu. U Hrvatskoj se dešava smena generacija. Adris je u ušao u prehranu i osiguranje, a Žito ima veliki projekat u Slavoniji.

Andrey Dvoychenkov, Managing director Adriatic region:

Vidi se napredak, ali je grafikon kao kod pacijenata u komi. Ipak, vidim neke pozitivne signale. Sada je ključan marketshare. Današnji kupac se manje vezuje za brendove.

Dragan Samardžija, Senior Business IT Consultant, Miadria, Srbija
Naše firme imaju jedan način da budu konkurentnije,  a to je da inoviraju proces proizvodnje. Lidl će biti veliki ispit za sve igrače na trzistu.

7. FMCG, RETAIL & AGRIBUSINESS ARENA – FRA ARENA 2017 je tradicionalna konferencija prehrambenog sektora u regionu. Održava se u Zagrebu, Beogradu, Ljubljani i Sarajevu.

Ostavi komentar