Srbija

Poslovni ljudi igraju fudbal za pomoć deci

Poslovne fudbalske lige

Ko će biti prvi pobednik Poslovne fudbalske lige 6+1, koja se po prvi put u ovom formatu i na ovaj način organizuje u Republici Srbiji, saznaćemo u nedelju 3. decembra 2017. godine. Osam najboljih ekipa, nakon više od dva meseca ligaškog dela takmičenja, plasiralo se u samu završnicu i ovog vikenda, poslednji put u sezoni, odmeriće svoje snage na terenu.

Za većinu gostiju i posmatrača verovatno najzanimljiviji i najlepši deo ovog finalnog dana biće revijalna utakmica dece sa posebnim potrebama iz KMF “Mungosi”, pod vođstvom njihovog trenera, vrhunskog fudbalskog stručnjaka i pedagoga – Ace Kovačevića. Četrdesetak dečaka, odigraće kako kažu “najvažniju utakmicu u svojoj dosadašnjoj fudbalskoj karijeri”. Za sve njih momci iz lige pripremili su specijalne nagrade u vidu kačketa, majica i fudbalskih lopti.

Kako bi ceo doživljaj bio potpun specijalni gosti ovog neobičnog takmičarsko – revijalnog dana biće prvotimci Crvene Zvezde, ali njihova imena ostaće tajna sve do nedelje 3. decembra.

Važan aspekt u radu Poslovne lige 6+1 i razlog zbog koga je u njoj učestvovalo više od dve stotine rekreativaca i zaljubljenika u fudbal jeste humanitarni karakter lige. Predstavnici lige pokrenuli su niz akcija, a njihov rezultat su prikupljena novčana sredstva koja će prema odluci učesnika lige biti donirana Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju. Pored toga, osnovnim školama širom Srbije na poklon ide više od stotinu fudbalskih lopti, sa željom da neki novi, mladi talenti iz školskog dvorišta krenu put velikih svetskih stadiona.

Ostavi komentar