Srbija

Gorki list kao verni pratilac umetnosti

Nastavljajući višegodišnje podržavanje umetnosti i kulturnih vrednosti na svim nivoima, najpoznatiji biljni liker “Gorki list” već drugu godinu zaredom zajedno sa umetnicima i publikom dočekao je Fest 2018.  Kao verni pratilac umetnosti, “Gorki list” je i ove godine tokom celonedeljne filmske projekcije deo manifestacije koja se održava pod sloganom „Priđi bliže“.

U okviru Međunarodnog Filmskog Festivala, “Gorki list” podstiče gledaoce na razmišljanje i poziva ih da iz svog ugla sagledaju dela filmske umetnosti i izaberu film koji je na njih ostavio najsnažiji utisak. Uvažavajući činjenicu da se izbor najboljeg filma po mišljenju publike često zasniva na drugačijim kriterijumima od kriterijuma stručnog žirija, Međunarodni Filmski Festival i “Gorki List” ovom nagradom pozivaju posetioce festivala da glasanjem na zvaničnom sajtu https://www.fest.rs/Gorki-list-Lista-zelja i izaberu svog favorita među 16 odabranih dela svetske kinematografije koja će se naći u takmičarskom programu.

Publika će i ove godine imati priliku da aktivno učestvuje u izboru pobednika kroz kreiranje lista želja, a film koji se najviše puta nađe na listi dobiće prestižnu nagradu MOST WANTED GORKI LIST MOVIE AWARD, kao i posebno dizajniranu statuu. Gorki list nagrada prošle godine pripala je filmu „Paterson“ reditelja Džima Džarmuša, zahvaljujući publici koja je tom ostvarenju dala najviše glasova.

Ostavi komentar