Srbija

U planu i druga IKEA u Beogradu

IKEA planira da izgradi ritejl park do robne kuće u Bubanj Potoku kod Beograda, ali i drugu robni kuću u Beogradu kaže direktor za nekretnine i razvoj te kompanije u Jugoistočnoj Evropi Vladislav Lalić.

– Nastavljamo da širimo investiciju u Srbiji. Planiramo ritejl park do naše robne kuće, što je u fazi planiranja i uradili smo studiju izvodljivosti – rekao je Lalić i dodao da je u planu i “dugoročno otvaranje druge robne kuće u Beogradu”.

Kako je naveo, ritejl park je investicija koja bi bila vrednosti do 50 mil EUR, a predviđeno je oko 30.000 metara kvadratnih komercijalnog prostora, u okviru koga bi bili i drugi trgovci.

Lalić ističe da IKEA planira i izgradnju punktova za preuzimanje robe po Srbiji kako bi se smanjili troškovi za kupce, na primer u Subotici, Nišu i Novom Sadu, gde trenutno ne postoji potencijal za otvaranje robne kuće.

Kako kaže, IKEA širi i on lajn poslovanje. Kada je reč o lokaciji za izgradnju druge robne kuće u Beogradu, Lalić je podsetio da nije tajna da gledaju deo prema aerodromu i da potencijalna lokacija mora da bude blizu glavnih saobraćajnica.

Govoreći o robnoj kući u Bubanj Potoku, on je istakao da su vrlo zadovoljni poslovanjem i da su u prvih šest meseci imali 1,23 miliona posetilica.

Ostavi komentar