Srbija

Gomex deo Specijalne olimpijade

gomex olimpijada

Zrenjanin je minulog vikenda bio domaćin Evropskog inkluzivnog turnira u odbojci i tom prilikom je ugostio više od 140 sportista. Dečaci i devojčice iz 10 zemalja sveta takmičili su se u „Kristalnoj dvorani” i u hali „Medison” u Zrenjaninu. Značajan doprinos ovom međunarodnom takmičenju dala je i kompanija Gomex.

-Naša posvećenost poboljšanju uslova života dece sa posebnim potrebama nešto je na čemu kontinuirano radimo, pa je poziv organizatora ovog turnira zaista primljen sa velikim zadovoljstvom- rekli su iz kompanije Gomex.

Uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Odbojkaškog saveza Srbije i lokalne samouprave grada Zrenjanina, takmičenje u Zrenjaninu bilo je najveći međunarodni sportski događaj koji je za osobe sa intelektualnom ometenošću u našoj zemlji organizovan još od 2005. godine. U okviru turnira odigran je i revijalni meč u kojem su snage odmerili najbolji takmičari iz svih reprezentacija i ekipa koju je predvodio legendarni srpski odbojkaš Vladimir Grbić. Uz Grbića, koji je globalni ambasador Specijalne olimpijade, na revijalnoj utakmici bilo je i nekadašnjih odbojkaša i odbojkašica, al i aktivnih sportista.

Tako su se na terenu, rame uz rame sa sportistima sa intelektualnim poteškoćama, našli i Danilo Mrđa, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, Slađana Erić koja je prošle godine nastupala za šampionsku ekipu Vizure, odbojkašica iz Zrenjanina, Maja Simanić i mnogi drugi. Evropski inkluzivni turnir je sinoć završen u Kristalnoj dvorani, dodelom medalja, koje je najboljim ekipama uručio pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.

Ostavi komentar