Svet

Viber pokrenuo jedan chat za milijardu korisnika

viber zajednica

Viber je nedavno objavio pokretanje Viber zajednice (Viber Communities) i time je postala prva aplikacija ovog tipa koja nudi prostor za četovanje u kome će milijardu korisnika nesmetano moći da razmenjuje poruke i sve vrste sadržaja. Aplkacije uglavnom korisnicima ograničavaju grupne četove na stotinu ili hiljadu korisnika u jednom četu. Viber to prevazilazi i korisnicima pruža da se povežu sa milijardu korisnika iz celog sveta u jednom grupnom četu.

Administratori Viber zajednice imaće na raspolaganju savršen proizvod za vođenje četa, podsticanje razmene sadržaja i neograničeno proširenje aktivnih grupa korisnika oko zajedničkih interesovanja, iskustava, inicijativa i ostalih tema – i to na veoma dobro poznatom interfejsu njihove omiljene i često korišćene aplikacije za razmenu poruka. Viber će takođe predstaviti i nove funkcije za monetizaciju, koje će omogućiti vlasnicima Zajednica da unutar njih kreiraju modele za stvaranje prihoda – kako se one budu razvijale i postajale masovnije.

Novi članovi Viber Communities će imati pristup kompletnoj istoriji četova unutar tih Zajednica i moći će da se uključe u razgovore koristeći sve raspoložive funkcije na Viberu – GIFove, stikere, fotografije, video fajlove. ,

Superadministratori će kontrolisati uloge članova unutar Viber Communities – prihvatati i dodavati nove članove Zajednice i promovisati ih do statusa administratora ili superadministratora, izbacivati ili blokirati članove, odlučiti da li će moći da učestvuju u razgovorima i da pozivaju nove članove da se priključe Zajednici.

Superadministratorima će biti omogućeno da razvijaju Viber Communities I čine ih javnim time što će podeliti pozivni link – ili ga povući iz upotrebe kad god to odluče da urade. Oni će moći i da odlučuju o aktiviranju funkcije za monetizaciju – u skladu sa sopstvenim poslovnim principima i ciljevima.

Superadministratori će takođe moći da dodele određene odgovornosti administratorima, kako bi lakše moderirali razgovore, sa mogućnošću da obrišu jednu ili sve poruke nekog od učesnika i da lakše razvrstavaju sadržaj diskusija korišćenjem markiranih poruka (pinned messages). Administratori će dodatno imati mogućnost da dodaju ili isključe učesnike – po potrebi.

Ljudima bi trebalo pružiti mogućnost da slobodno komuniciraju i druže se međusobno – gde god da se oni nalaze – i s tim razlogom smo pokrenuli Viber Communities. Po prvi put, grupe korisnika neograničenog broja će moći da formiraju Zajednice oko zajedničkih tema, dok će administratori biti opremljeni moćnim novim funkcijama koje će im omogućiti lak i efikasan menadžment. Naše Zajednice nisu jedinstvene samo po tome što su “ograničene” na 1 milijardu učesnika, već i zato što vlasnicima po prvi put omogućavaju uvođenje mogućnosti monetizacije čime pružaju dodatnu vrednost korisnicima i organizacijama koje žele da stvaraju angažovane i korisne skupove ljudi širom sveta – rekao je generalni direktor Vibera, Đamel Agaua.

Ostavi komentar