Distributeri

Nelt: Dobra usluga put do kupca

Kompanija IDEA postoji od 1992. godine, a od 2005. posluje u sastavu Agrokor koncerna. Danas ima oko 4.500 zaposlenih, maloprodajnu mrežu koja broji gotovo 190 prodavnica, veleprodajnu mrežu koju čini 10 Velpro centara i HoReCa centar u Beogradu

 

U sektoru transporta kompanija poseduje 115 kamiona, a zanimljiv je i podatak da kamioni kompanije IDEA u toku jedne godine pređu oko 10 miliona kilometara, što je jednako obilasku oko Zemlje dvesta puta godišnje. U sklopu kompanije nalazi se i zreonica banana.
– Intenzivno radimo na unapređenju kvaliteta usluge i na razvoju veleprodajne i maloprodajne mreže, što pokazuje i činjenica da kroz naša prodajna mesta dnevno prođe i do 170.000 zadovoljnih kupaca – kaže Ivica Dumanović, rukovodilac službe transporta.
– Zahvaljujući stalnoj komunikaciji sa kupcima i usklađujući poslovanje sa trendovima na domaćoj i svetskoj tržišnoj sceni, zajedničkim snagama gradimo uspeh. Sve poslovne ideje kompanije usmerene su ka zahtevima i potrebama lokalnih kupaca – kaže Ivica Dumanović.
Maloprodajni objekti locirani su na odabranim mestima i pokrivaju celu Srbiju, a najveći formati prodavnica Idea Super i Extra potrošačima nude bogat izbor pažljivo odabranih proizvoda i kvalitetnu uslugu.
– U ponudi su pre svega zastupljeni domaći proizvodi, što predstavlja strateško opredeljenje naše kompanije, ali pored domaćih proizvoda u našim prodavnicama možete pronaći i proizvode poznatih svetskih proizvođača – kaže Ivica Dumanović.
Idea je prepoznatljiva i po liniji proizvoda privatne marke K Plus, čiji asortiman danas broji više od 2.000 proizvoda, koji se, kako kaže Ivica Dumanović, najvećim delom proizvode upravo u Srbiji. Asortiman K Plus kompanija Idea prvenstveno proširuje u skladu sa potrebama kupaca i u saradnji s najboljim domaćim proizvođačima. U ponudi veleprodajnih centara Velpro nalazi se i Ideina privatna robna marka Rial, koja je pre svega namenjena profesionalnim kupcima.

idea-distributer-3

Najnovija zbivanja u sektoru trgovine

Kompanija Idea je distributer časopisa Market network.
Preko svojih Velpro centara u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Čačku, Subotici i Leskovcu, Idea naš časopis distribuira do svojih partnera – vlasnika i menadžera samostalnih trgovinskih radnji na celoj teritoriji Srbije.
Na taj način, vodeći ljudi u brojnim kompanijama sigurno i pravovremeno dobijaju pouzdane informaicje koje im pomažu da budu obavešteni i unaprede svoje poslovanje.
– Naši zaposleni iz centralnog veleprodajnog objekta, kroz već razrađene interne kanale, uz dostavu robe u drugim maloprodajnim, a odnedavno i ugostiteljskim objektima, kupcima dostavljaju i novo izdanje Market networka. Profesionalni kupci koji dolaze u naše Velpro centre po robu uvek su u prilici i da prelistaju časopis, a uglavnom ga ponesu sa sobom – kaže Ivica Dumanović.