Distributeri

Unodrop: Snaga nacionalnog distributera

Svako peto vino, četvrto pivo i treća čašica žestokog pića do kupaca stiže preko članova udruženja UnoDrop koji učestvuju u snabdevanju više od 8.500 kupaca, a sa isporukom robe stiže i novo izdanje Market networka

 

UnoDroP je osnovan pre više od pet godina kao udruženje distributera pića koji posluju na teritoriji Srbije. Udruženje funkcioniše kao trgovinska unija članova koji su ga osnovali. Ima dvadeset članova, od kojih šesnaest učestvuje u komercijalnom poslovanju, a jedan je pridruženi član. Članovi UnoDropa su Port company, Basta promet, Valor, Shark, Džavić, Tim 99, STR Ivana, Trgovina Lilić, Vaske import, Mivex, NT Bolero, Diskontna prodaja, Virdžinija, Ide voz, Weifert, Timor, Nektar, Orion, Tody i Neretva komerc. Osnivači su se, kako kaže Aleksandar Vuković, izvršni direktor za nabavku i prodaju, udružili kako bi zajedničkim naporima na tržištu unapredili svoje poslovanje.
– I pored velike ekonomske krize uspeli smo da poboljšamo našu osnovnu delatnost, ali i da svake godine rastemo i razvijamo se. Kada je reč o malim i srednjim preduzećima, jedini način opstanka u budućnosti jeste udruživanje firmi. Poseban izazov je zadovoljiti potrebe svih ili barem većine članova prilikom realizacije ugovora i pritom voditi računa da su zaštićeni interesi i članova i poslovnih partnera s kojima sarađujemo.
Udruženje UnoDroP poseduje snagu nacionalnog distributera sa 1.200 zaposlenih u preko 250 maloprodaja i 80 veleprodaja. Članovi posluju sa više od 8.500 kupaca i snabdevaju preko 3.000 HoReCa objekata.
– U narednom periodu, u zajedničkoj saradnji svih članova UnoDropa, želja nam je da afirmišemo ideju udruživanja i približavanja pojedinih ciljeva u zajedničke i time motivišemo još nekoliko distributera da postanu naši članovi – ističe Aleksandar Vuković.

 

Budite uvek u toku!

Uz specijalizovani časopis Market network uvek ćete biti u toku s najnovijim zbivanjima u sektoru trgovine. Ne propustite da saznate sve o novostima u trgovini Srbije, regiona i sveta, aktuelnim temama i novim proizvodima i trendovima. Možete se pretplatiti na deset brojeva časopisa po ceni od 1.480 dinara, ili jednostavno potražite od svog distributera novi primerak omiljenog magazina.