Distributeri

DTS: Logistika je u ekspanziji

Kompanija Delta transportni sistem – DTS osnovana je 2008. godine i specijalizovana je za pružanje logističkih usluga. DTS nije samo transport već i ceo spektar usluga: od transporta, preko skladištenja i špedicije, do manipulacije robom

 

Lazar Petrović, direktor DTS

Lazar Petrović, direktor DTS

U domenu logistike, u DTS-u sve funkcioniše precizno. Tim zaposlenih razvija logistička rešenja za klijenta i omogućava ostvarivanje brze i kvalitetne usluge. DTS poseduje i najveću flotu u Srbiji koju čine vozila različite nosivosti prilagođena transportu robe različitog temeperaturnog režima.
Osnovu poslovanja Delta transportnog sistema čine outsourcing transportne i skladišne usluge koje podrazumevaju obezbeđivanje transportnih kapaciteta, primenu tržišnih praksi i odabir troškovno najefikasnijeg modela transporta za klijente.
– DTS je do pre osam godina bio u sistemu kompanije Delta DMD. Izdvojili smo se 2008. kada smo i prepoznali razvoj tržišta i budućnost logistike. Logistika je deo svih nas – kaže Lazar Petrović, direktor DTS-a, i dodaje da u Srbiji, nažalost, logistika nije privredna grana, već se tretira kao delatnost u okviru kompanija.
– Logistika bi trebalo da bude privredna grana jer raste brže od BDP-a u razvijenim zemljama. Tržište logistike kod nas je u fazi razvoja, retke su kompanije koje su prepoznale interes da logističke operacije prepuste firmama kojima je to osnovna delatnost. Dolazi vreme kada će trošak logistike biti komparativna prednost – objašnjava Lazar Petrović.

Od domaćeg do međunarodnog transporta
Logističkim uslugama Delta transportni sistem, pokriva kompletnu teritoriju Srbije. Specijalizovan je za prevoz robe široke potrošnje, dok kvalitet usluga koje pruža potvrđuje dugogodišnja saradnja sa svim vodećim maloprodajnim lancima u Srbiji. Više od hiljadu vozila dnevno pređe više od 105.000 kilometara i transportuje više od 5.500 paleta na 6.000 istovarnih mesta.
– Posedujemo vozila nosivosti od dve do 25 tona, različitih temperaturnih režima prevoza. Osim FMCG industriji, pružamo i usluge prilagođene hemijskoj industriji, industriji bele tehnike, merkantilnoj robi i auto-industriji – kaže Lazar Petrović.
Delta transportni sistem 2012. godine počeo je poslovanje i u međunarodnom transportu.
– Sarađujemo sa preko 260 klijenata kojima pružamo usluge prevoza u više od 27 zemalja Evrope, sa preko 1.000 transportnih paleta i 12.000 kilometara na dnevnom nivou – objašnjava Petrović.
U DTS-u pažnju posvećuju i marketingu, koji je, prema rečima direktora, veoma važan za logistiku.
– Kvalitet usluge i prepoznatljivost brenda (čak i u logistici) predstavlja razliku među konkurentima. MN