Srbija

Lista magazina Forbes bez miljardera iz regiona

Forbes

Na ovogodišnjoj listi magazina Forbes ne samo da nema miljardera iz Srbije, već se tu nisu našli ni biznismeni iz regiona. Najnoviji spisak najbogatijih ljudi sveta objavljen je 21. marta. Na njemu su iz našeg šireg okruženja bogataši iz Češke, Slovačke, Poljske, Rumunije, Austrije, kao i biznismeni iz Italije, Grčke i Španije.

Na ovogodišnjoj listi magazina Forbes nalazi se čak 2.043 svetskih milijardera. Lista za 2017. je rekordna jer se na njoj nalazi 13% više milijardera nego pre godinu dana. Nekada se na toj listi, sa bogastvom od oko 6 milijardi evra, prema proceni Forbes-a, nalazio Miroslav Mišković. Kasnije ga je pretekao hrvatski biznismen Ivica Todorić, vlasnik Agrokora, čija imovina je po procenama iz 2014. vredela oko 3,4 milijard evra. Na listi su bili i Branko Roglić, vlasnik Orbico grupe, i Emil Tedeski, vlasnik Atlantic grupe.

Da podsetimo, Forbes se pre dve godine ogradio od potpune preciznosti liste za balkanski region. Kako su tada naveli, mnogi preduzetnici, kriju zemlju gde im leže novac, pa je nemoguće svima ući u trag.
– Sada je na listi 2.043 bogataša, dok ih je predhodne godine bilo 1.810. Njihovo celokupno bogastvo poraslo je za 18%, na rekordnih 7.670 milijardi dolara – navode iz magazina.