Srbija

Rasim Ljajić: Dobavljači javite se ako imate problem sa Agrokorom!

Mercator S

Aleksandar Seratlić, generalni direktor kompanije Mercator S, koja posluje u okviru Agrokor koncerna, obavestio je potpredsednika vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića da je poslovanje te kompanije stabilno.

Takođe, je rekao da u potpunosti i na vreme izmiruju sve obaveze prema državi i prema zaposlenima. Naveo je da se poštuju svi ugovori i dogovori. Posebno se vodi računa o malim dobavljačima kojih je 490 od ukupno 660, sa koliko sarađuje Mercator S.

Ljajić je u razgovoru sa Seratlićem naglasio da Ministarstvo trgovine očekuje poštovanje svih obaveza prema zaposlenima. On je pozvao sve dobavljače koji imaju bilo kakav problem u poslovanju sa ovom kompanijom, da se jave nadležnim službama ministarstva.  Kako bi zajedno sa stručnim timovima Mercatora S radili na pronalaženju rešenja za eventualne probleme.
Ljajić i Seratlić biće na čelu timova koji će se sastajati jednom nedeljno u cilju razmene informacija i praćenja dalje situacije. Ljajić će narednih dana održati i odvojene sastanke sa rukovodiocima kompanija Dijamant i Frikom. Naime i ove dve kompanije posluju u sklopu Agrokor koncerna.

Inače, kompanija Mercator S zapošljava 9.000 radnika od ukupno 11.200, koliko ih ima u firmama Agrokor koncerna u Srbiji.