Region

Ivica Todorić se brani sa slobode

Ivica-Todoric

Ivica Todorić, vlasnik Agrokora pušten je da se brani sa slobode. Njemu je u Londonu određena kaucija koja “ne prelazi 100.000 funti“. Naime, Todorić se u utorak predao londonskoj policiji na osnovu evropskog naloga za hapšenje, u sklopu dogovora o puštanju na odbranu sa slobode moraće da nosi sigurnosnu narukvicu, a oduzet mu je i pasoš. Sledeće ročište je zakazano tek za 2018. godinu.

Vlasnik Agrokora Ivica Todorić, nakon što je izašao iz londonskog suda gde je rekao da se protivi zahtevu za izručenje Hrvatskoj, izjavio je da je njegovo puštanje na slobodu “jedna mala pobeda”.

-Drago mi vas je videti. Idem kući. Danas je ovo jedna mala pobeda. To puno znači- rekao je Todorić u prvom obraćanju medijim.

On je iz sudske je zgrade izašao sa velikim osmehom na licu i u društvu supruge Vesne.

-Sve je bilo dobro, super. Mi smo Merkator užasno unapredili, užasno eto- odgovarao je novinarima.

Upitan koja je njegova poruka za hrvatsku ministarku privrede Martinu Dalić, protiv koje je podneo krivičnu prijavu, on je rekao da nema šta da joj poruči.

-U Hrvatskoj imamo još puno toga da napravimo. Znate li koliko smo za Merkator napravili? Dobili ste najbolji dućan u Evropi, i perfektni biznis. Imaju odličnu kompaniju i u Srbiji. Dođite jedanput da porazgovaramo- rekao je Todorić.  Todorića hrvatske pravosudne vlasti traže zbog sumnje u finansijske malverzacije veće od 1,1 milijarde kuna (oko 150 miliona evra).

 

 

 

Izvor: Tanjug