Region

Agrokor: Ante Ramljak dao otkaz

Vanredni poverenik hrvatske vlade za Agrokor Ante Ramljak izjavio je da je podneo neopozivu ostavku na tu funkciju. Ramljak je tako potvrdio medijske spekulacije da se sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem i njegovim najbližim saradnicima u vladi završio njegovim odlaskom iz vanredne uprave posrnulog hrvatskog koncerna.

Večernji list piše da je Ramljak iznerviran konstantnim napadima i pritiscima iz Vlade odlučio da ponudi ostavku. Njegovom odlasku navodno se usprotivio deo predstavnika poverilaca, koji zahteve za odlaskom Ante Ramljaka smatraju politikanstvom i upozoravaju da je očuvanje procesa Agrokora i dovođenja do njegovog kraja ključan posao koji se mora odraditi.

Ramljak Vladi prepustio da komunicira sve odluke o njegovom odlasku s čelne pozicije, kao i dalje korake u nastavku upravljanja krizom u kompaniji. Navode i da odluku o ostavci prihvata ili odbija Trgovački sud.

Mediji su proteklih dana objavili da je bivša firma Ante Ramljaka, Texo Management d.o.o. sklopila ugovor s firmom AlixPartners za savetovanje o restrukturiranju Agrokora na temelju kojeg svake sedmice naplaćuje za poslove savetovanja gotovo 250.000 kuna.

Ante Ramljak je u bivšoj firmi formalno bio zaposlen i nakon što je došao na čelo Agrokora 10. aprila prošle godine, a radni odnos mu je prestao 30. aprila.

Portal Indeks objavio je dokument koji je potvrdio da je Ramljak istovremeno bio vladin poverenik i zaposlenik Texo Managementa u prvih dvadeset dana kada je, kako navodi portal, ta mala konsultantska firma ugovorila posao. Formalno ih je angažovao AlixPartners 25. aprila.

Posle objave u medijima, iz Agrokora su naveli da “datum formalne odjave, koja je usledila 20 dana po prestanku radnog odnosa raskidom ugovora o radu, ne menja činjenicu da je Ante Ramljak radni odnos u Texo managementu raskinuo kada je imenovan za vanrednog poverenika”.

 

 

 

 

 

 

Izvor: N1