Novi Proizvodi

K Plus jaja

jaja K plus

Jaja dobijena kontrolisanim procesom proizvodnje, koji garantuje ishranu koka bez GMO hranom domaćeg porekla, odnedavno kupci mogu da ih nabave na policama IDEA prodavnica, RODA marketa i Mercator hipermarketa.

Da su K Plus jaja bez GMO garantuje Dunav Soja evropski standard kvaliteta. Donošenje standarda priznalo je i podržalo Ministarstvo poljoprivrede Republike Srbije uz 14 drugih evropskih Ministarstava poljoprivrede. Dunav Soja sertifikat podrazumeva kontrolu i sertifikaciju svih učesnika u proizvodnom lancu čime se garantuje da je proizvod domaćeg i kontrolisanog porekla i kvaliteta, u čijoj proizvodnji nisu korišćeni genetski modifikovani sastojci, kako u ishrani životinja, tako i u krajnjem proizvodu.

Marija Kalentić, regionalni direktor iz međunarodnog udruženja Dunav Soja objašnjava da su na inicijativu potrošača i prehrambene industrije širom Evrope, još pre dvadeset godina, počev od Austrije, Nemačke,

Švajcarske kreirani dobrovoljni standardi kvaliteta za proizvodnju i označavanje BEZ GMO prehrambenih proizvoda. Oni garantuju da u procesu proizvodnje (od njive do trpeze) nisu korišćeni genetski modifikovani sastojci. Danas je više od 10.000 proizvoda u Evropi sertifikovano i označeno kao bez GMO, a na primer sva jaja u Austriji su bez GMO Dunav Soja sertifikovana.