Region

Agrokor: Usaglašeni osnovni elementi nagodbe

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da je završen proces usaglašavanja osnovnih elemenata nagodbe u procesu vanredne uprave u Agrokoru.

-Potvrdili smo dobru vest. Svi članovi privremenog veća poverilaca potvrdili su da dovršeno usaglašavanje osnovnih elemenata nagodbe u procesu vanredne uprave u Agrokoru- rekao je premijer nakon sastanka s vanrednim poverenikom Agrokora Fabrisom Peruškom i članovima Veća poverilaca.

On je naglasio da su ostvareni osnovni ciljevi zbog kojih je Vlada donela zakon koji je omogućio uvođenje vanredne uprave u Agrokor.

-Sprečena je privredna i finansijska kriza koja bi se osetila u celoj hrvatskoj ekonomiji, na radnim mestima, državnom budžetu, u distribucijskom lancu, a posebno u kontekstu turističke sezone- rekao je premijer.

On je dodao da preostaju još tri meseca da dodje do finalizacije pravnog teksta i da nagodbu izglasa stalnog veće poverilaca.

Vanredni poverenik za Agrokor Fabris Peruško objasnio je da je potpisan načelni sporazum i zahvalio predstavnicima dobavljača i poverilaca što su pomogli da poslednja etapa uoči konačnog dogovora bude uspešno završena.