Region

Sve je spremno za Weekend Media Festival!

weekend media festival

Krenule su pripreme za 11. Weekend Media Festival koji je zakoračio u svoju drugu deceniju. Ove se godine najveći regionalni komunikacijski festival održava od 20. do 23. septembra 2018, a svima dobro poznata lokacija, bivša fabrika duvana u Rovinju, biće u znaku urbanog Pariza i Berlina.

– Pariz i Berlin uspeli su da iskoriste svoje raznolikosti koje su ključni faktor njihove dinamičnosti i stalne obnove. Upravo nam je taj suživot naizgled nespojivih ideja poslužio kao inspiracija za ovogodišnji 11. Weekend – rekao jeTomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala.

Deo programa ovogodišnjeg Weekenda biće posvećena gostima iz Nemačke i Francuske koji će zajedničkim snagama na Weekendu predstaviti ujedinjenost i isprepletenost Evrope.

Izložbom i muzikom zaviriće se u život modernog bon vivanta, pronaći pariski šarm u najsavremenijim izumima i saznati kako u Berlinu koegzistiraju pankeri i poslovnjaci zajedno, zarđali bicikli i luksuzni nemački automobili, cenjeni slikari i ulični umetnici – i svi se osećaju dobrodošlo.

weekend media festival

– Berlin i Pariz su oduvek poznati kao gradovi slobode za ljude čija ličnost i način razmišljanja izlaze iz društveno zadatih okvira. Upravo takve ljude, vizionare naše industrije, trudimo se okupljati na Weekendu. Zato nam je jako drago da su nam ove godine partneri države i gradovi koji promovišu različitosti i kreativno razmišljanje. Sigurno ćemo imati što naučiti jedni od drugih – kazao je Nikola Vrdoljak, direktor programa Weekend Media Festivala.

Pripreme za 11. Weekend Media Festival su u punom jeku. Early bird kotizacije već su u prodaji i do 1. maja mogu da se kupe po 1.200 kuna (oko 150 eura) Svi marketingaši svoje radove mogu prijaviti na sedmi po redu BalCannes, a najbolje digitalne radove u regiji predstaviće najvažnija digitalna nagrada, SoMo Borac