Region

Region kao prilika, ne pretnja među tržištima

Nakon dva dana programa, završen je deveti po redu Sarajevo Business Forum. Drugi dan Foruma protekao je u znaku uticaja ekonomija evropskih zemalja na region. Tako je u Hotelu Hills održan panel ,,EU Supply Chain and its Impact on Western Balkan Companies” na kojem je razmatrano jačanje regionalne industrije kreiranjem jačih lanaca snabdevanja, kako proizvoditi više gotovih proizvoda i koje su to sve prednosti na koje mogu računati zemlje u susedstvu EU.

Ova vodeća poslovno-investicijska konferencija Jugoistočne Evrope, ove godine zabeležila je najveće brojeve do sada, u svim programskim i organizacijskim segmentima, istaknuto je na ceremoniji zatvaranja.

9. Sarajevo Business Forum ugostio je 1800 učesnika iz 50 zemalja sveta, predstavljeno je 250 projekata, a održano 365 poslovnih sastanaka. Ove godine rekordan broj novinara izveštavao je sa konferencije na kojoj je bio akreditovan 371 predstavnik medija, što je za 15% više nego prošle godine.

-Zadovoljstvo mi je što smo ovogodišnjim Forumom uspeli da poručimo da u regionu gledamo jedni na druge kao na priliku, a ne kao pretnju -izjavio je Amer Bukvić, direktor BBI banke na ceremoniji zatvaranja i dodao

-Naredne godine, za jubilarno deseto izdanje, kao organizatori imaćemo veliki izazov, a to je da sve ove brojeve povećamo za bar 30%.