Ankete

Dragan Nenadović: Izbegavam jutarnje gužve!

ne volim jutarnje gužve

Dragan Nenadović, direktor Opela za Srbiju, Bugarsku, Makedoniju, Crnu Goru i Albaniju

Već decenijama dolazim ranije u kancelariju. I tih šezdesetak minuta pre nego što počne redovno radno vreme, pre sastanaka, poziva ili telefonske konferencije, pravo je malo bogatstvo. Tada na miru „spakujem” dan, nedelju ili mesec i počinjem svakodnevni jutarnji ritual.

Praktično i nemam neki posebni kućni jutarnji ritual. Sve se svodi na to da se uz prvu jutarnju kafu što pre nađem u kancelariji. I izbegnem potencijalne jutarnje gužve.

Uz obaveznu drugu kafu, prvo proveravam u Opelovom sistemu brojno stanje svih automobila u mom regionu, poručenih, na skladištu, uplaćenih, u transportu, isporučenih dilerima ili kupcima itd. i upoređujem s targetima, te proveravam da li ima potrebe za hitnim intervencijama i u kojoj zemlji.

Sledeći korak je pregled stvari zaostalih od juče ili odranije, kao i predstojećih obaveza, sastanaka ili putovanja za taj i nekoliko dana unapred i podešavanje kalendara ukoliko ima ikakvih promena ili potreba. Zatim odradim ono što najmanje volim da radim. Takve stvari ima svako od nas i obično ih odlaže za što kasnije u toku dana ili za sutra, pa opet za sutra itd.

Davno sam naučio da je najbolje da to odradim odmah na početku dana. Onda mogu da se fokusiram na redovne i operativne stvari. Zatim kreće redovan radni dan.  Prvi operativni sastanci, telefonski pozivi ili telefonske konferencije, čišćenje mejlova, obilazak dilera ili sastanci van kancelarije. To se može podvesti pod redovnu dnevnu rutinu. Naravno, ukoliko nema nekih većih službenih putovanja.