Srbija

Gomex: Podrška projektu Bike For Europe

GOMEX: Podrška projektu Bike For Europe

Tokom prve polovine septembra, biciklistički karavan Bike For Europe vozi se kroz Srbiju a 10. i 11. septembra prošao je i kroz Zrenjanin. Učesnici karavana ukupno će preći 1750 kilometara kroz Evropu. Oni promovišu društvenu inkluziju kroz sport i fizičku aktivnost.

U sklopu dočeka karavana Bike For Europe u Zrenjaninu, Biciklistički klub “Cyclemania”, Grad Zrenjanin i kompanija Gomex organizovali su na glavnom gradskom trgu prigodan program. Doček karavana upriličen je u ponedeljak, 10. septembra ispred Gradske kuće, dok je u utorak, 11. septembra na glavnom gradskom trgu u Zrenjaninu priređen program uz učešće građana, sportista i ljubitelja biciklizma. Biciklisti i rekreativci ispunili su svojim dvotočkašima centar grada, gde su, uz druženje i razgovor, podeljeni prigodni flajeri, a zatim se krenulo na zajedničku vožnju od centra ka periferiji i nazad do trga.

Kampanju Bike for Europe priređuje Međunarodno udruženje za sport i kulturu, a sufinansira ga Evropska komisija kao deo zvanične, ovogodišnje “Evropske nedelje sporta”. Trasa putovanja “The Bike for Europe” ide putevima namenjenim i biciklistima duž mreže “EuroVelo” i kroz gradove uključene u mrežu “Biciklistički gradovi” u 11 zemalja: Holandija, Belgija, Nemačka, Češka, Austrija, Slovačka, Mađarska, Rumunija, Srbija, Bulgarska i Grčka.