Srbija

Legenda kaže da na Dijamant svi kažu „da“!

Da bi neko postao legenda treba da traje, što znači da mora da poseduje kvalitet i tradiciju. Dijamant legenda svoju priču započinje davne 1988. godine.

 

U Dijamantovoj fabrici u Zrenjaninu proizvedena je mala žuta legenda koja je brzo prokrčila put do svih trpeza širom zemlje. U svom putu nije izneverila nijednu domaćicu, roštilj majstora, klinca koji voli da časti sebe i društvo sočnim sendvičem, iskusnog ili neiskusnog kuvara, čime je zasluženo zaradio titulu „saveznika u kuhinji“. I ne bi ova priča dugo potrajala da nije prave recepture koju do sad niko nije nadmašio, iako se čini prilično jednostavna. Suncokretovo ulje, sveža žumanca i začini koji mu daju jedinstveni kvalitet i pun ukus.

 

U svom putešestviju Dijamant je postao tajni sastojak sendviča, salata i specijaliteta domaće i inostrane kuhinje. Vremenom je promenio mnoga pakovanja ali ne i recepturu, zato je on ostao tradicionalni gost svake slavske trpeze, rođendana, roštilja, doručka, večere već 30 godina. Zato legenda kaže da svaka kuća treba da ima barem jedan Dijamant.

 

On nema samo priču kojoj se ne nazire kraj, već se oko njega dešavaju priče koje se pamte i prepričavaju. Povezuje generacije, kuhinje, povode i provode i predstavlja najsjajniji ukras svake trpeze. Zahvaljujući svom gospodarenju svih ovih godina on je zasluženo dobio novu titulu