HR Management

Novi generalni direktor kompanije Tetra Pak


Upravni odbor Tetra Laval grupe imenovao je Adolfoa Orivea na mesto predsednika i generalnog direktora kompanije Tetra Pak od 1. aprila 2019. godine. Imenovanje je usledilo nakon odluke Dennisa Jönssona da se povuče sa funkcije predsednika i generalnog direktora koju je obavljao 14 godina i nakon 36 godina provedenih u kompaniji.

Adolfo Orive, trenutno potpredsednik klastera za Severnu, Centralnu i Južnu Ameriku, pridružio se kompaniji Tetra Pak 1993. godine. Prethodno je obavljao nekoliko rukovodećih funkcija unutar grupe, uključujući funkcije generalnog direktora klastera za Kolumbiju, Španiju i potpredsednika klastera za Severnu i Centralnu Evropu. Orive se 2014. godine pridružio globalnom rukovodećem timu kompanije Tetra Pak.

Adolfo Orive (55) diplomirao je industrijsko inženjerstvo na Ibero-američkom univerzitetu (IBERO) u Meksiku, i magistrirao poslovnu administraciju na Meksičkom autonomnom institutu za tehnologiju (ITAM) u Meksiku.

O kompaniji Tetra Pak

Kompanija Tetra Pak je svetski lider za rešenja za obradu i pakovanje hrane. Blisko sarađujući sa klijentima širom sveta kompanija obezbeđuje širok spektar inovativnih proizvoda, tehnologija i usluga, kako bi učinili hranu bezbednom i dostupnom svuda. Tetra Pak zapošljava 24.800 ljudi, a u 2017. godini ostvaren je prihod od 11,5 milijardi evra. Više informacija o kompaniji Tetra Pak dostupno je na stranici www.tetrapak.com

O Tetra Laval grupi
Tetra Laval grupa fokusirana je na tehnologije za efikasnu proizvodnju, pakovanje i distribuciju hrane. Sastoji se od tri nezavisne grupacije Tetra Pak, Sidel i DeLaval, koje su svetski lideri u svojim oblastima. Grupa ima 35.000 zaposlenih, u 2017. ostvarila je prihod koji iznosi 13,9 milijardi evra i posluje u preko 170 zemalja. Više informacija možete pronaći na stranici www.tetralaval.com