Srbija

Ambasadori igraju fudbal za Prihvatilište za decu

Ambasadori igraju fudbal za Prihvatilište za decu

Ambasada Republike Poljske u Beogradu i Ambasada Republike Slovačke u Beogradu pozivaju Vas na Humanitarni fudbalski turnir „Diplomats 4 Children” koji će se održati 15. septembra 2018. godine na sportskom objektu Ada Ciganlija u Beogradu.

 

Cilj Humanitarnog fudbalskog turnira „Diplomats 4 Children” je prikupljanje sredstava za organizaciju Prihvatilište za decu iz Beograda, koja se bavi pružanjem pomoći deci u Srbiji. Tokom turnira predviđena je aukcija predmeta koje su donirali poznati sportisti iz Srbije i drugih zemalja učesnika i osvajači medalja na Olimpijskim igrama.

 

Ideja i glavna tema ovog jedinstvenog sportskog događaja je pomoć najugroženjim i promocija zdravog i aktivnog stila života. Međunarodni karakter akcije naglašava i činjenica da se istog dana u Poljskoj obeležava Nacionalni dan sporta, posvećen svakom ko započinje avanturu sa sportom. Ovo će biti jedinstvena prilika da vidite Ambasadore i diplomate bez kravata, u šortsevima, kako u duhu sportske saradnje i konkurencije predstavljaju svoje fudbalske veštine. A sve to u prijatnoj i porodičnoj atmosferi.

 

Učestvuju timovi Ambasada: Češke Republike, Finske, Francuske, Grčke, Hrvatske, Italije, Kanade, Nemačke, Poljske, Rusije, SAD, Slovačke, Ukrajine, Velike Britanije i institucija: EU delegacije u Srbiji, Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva sporta i omladine Republike Srbije.

Ostavi komentar