Srbija

Lidl počeo sa radom

Lidl počeo sa radom

U 8h otvoreno je 16 Lidl radnji u 12 gradova Srbije, od čega pet u Beogradu, čime je započelo poslovanje ove nemačke kompanije u Srbiji.

Veliki broj ljudi čekao je u redu pred otvaranje, kom prisustvuju direktor “Lidl Srbija” Tomislav Šapina i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar Rasim Ljajić i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Tomislav Šapina je rekao da veruje da će ta kompanija uspešno odgovoriti na potrebe potrošača.

-Ponudićemo vam Lidl brendove, sveže voće, povrće, pecivo iz Lidlove pekare, više od 350 proizvoda domaćih proizvođača, a pre svega ponudićemo vam najpovoljniju potrošačku korpu u Srbiji- naveo je.

Gradonačelnik Radojičić je najavio otvaranje još jedne prodavnice Lidla do kraja godine u Beogradu, kao i još jedne sledeće godine, jer je cilj, kako je naveo, da svaka opština u Beogradu ima Lidl.

U pitanju je investicija vredna 205 miliona evra, rekao je Vučić koji je dodao i da su nemačke kompanije najviše ulagale u Srbiju i da sa Nemačkom imamo jednu od najvećih spoljno-trgovinskih razmena.

Vučić je naveo da su za Srbiju važni ovakvi supermarketi, jer “od njih možemo dosta da naučimo, pre svega o organizaciji posla, logistici…” “A mislim da je Lidl jedan od najvećih učitelja koje smo u toj oblasti mogli da dobijemo”, dodao je.

Marketi ovog nemačkog lanca otvoreni su istovremeno i u Boru, Kragujevcu, Nišu, Leskovcu, Smederevu, Subotici, Somboru, Užicu, Šapcu, Novom Sadu i Zrenjaninu.

U 16 radnji Lidla u Srbiji radiće preko 1.500 ljudi. Iz uprave kompanije tvrde da će cene biti niže, kao i da je angažovan veliki broj dobavljača iz Srbije. Kako navode, u asortimanu od 1.500 proizvoda, 350 će biti iz domaće proizvodnje.

Ostavi komentar