Srbija

SEE-IT Samit: Kako do bezbednosti na Internetu

SEE-IT Samit: Kako do bezbednosti na Internetu

Privatnost i zaštita podataka, bilo da su u elektronskom ili nekom drugom obiliku, preraslo je u problematiku koja dotiče svaku industriju i pojedinca, a „curenje“ podataka ili njihova nepravilna upotreba je nešto što može okončati poslovanje firme u sekundi. O tome kako zaštititi sebe i svoje poslovanje, šta je GDPR i kako se prilagoditi zakonskoj regulativi, govoriće vrhunski stručnjaci na „Data Security and Privacy“ panel diskusiji, koja će se održati prvog dana SEE-IT Samita, 7. novembra, od 13 do 16 časova na Novosadskom sajmu. Panel organizuje kompanija Sky Express doo, a ulaz je besplatan.

Pored direktora kompanije Sky Express, Maja Mićovića, koji je direktno učestvovao u razvoju GDPR zakona, panelisti će biti Dario Forte, direktor i osnivač evropske kompanije DFLabs, Elmar Eperiesi-Beck, direktor i osnivač nemačke kompanije Eperi GmbH, Dennis Smith iz Evolution Equity Parners, kompanije koja u toj oblasti pokriva čitavu Severnu Ameriku, Jelena Matone iz European Stability Mechanism, organizacije pri EU, kao i Ogi Stanovčić iz švajcarske Open Systems AG.

Pored zaštite poslovanja u Srbiji, sigurnost podataka je od ključne važnosti i za kompanije koje sarađuju sa organizacijama na teritoriji Evropske unije, među kojima su, svakako domaće firme koje se bave informacionim tehnologijama i elektronskom trgovinom. Pored toga, brojni izveštaji pokazuju da su vladine insitucije među najugroženijim, kao i zdravstvo, banke i sve organizacije koje posluju sa velikim brojem klijenata i koriste njihove podatke, a stručnjaci se slažu da je možda i najugroženiji – pojedinac. „Data security and privacy“ panel prilagođen je svima, kako bi svaki posetilac na kraju diskusije bio informisan, upućen i osiguran za budućnost.

Panel diskusija je besplatna za posetioce, a kartu je, zbog ograničenih kapaciteta, neophodno rezervisati putem Eventbrite servisa. Pored toga, za ulazak na Sajam neophodno je kupiti dnevnu kartu za Samit, u iznosu od 300 dinara, koje su dostupne putem Gigstix-a, ili na ulazu u Sajam od 7. do 9. novembra. Sa dnevnom kartom, posetioci konferencije će imati mogućnost da obiđu izložbeni prostor Samita, razgovaraju sa kompanijama koje se bave zaštitom podataka i sajber bezbednošću, učestvuju na B2B sastancima i iskoriste ostale pogodnosti koje su za njih pripremljene na SEE-IT Samitu.

SEE-IT Samit je prvi međunarodni ICT sajam na zapadnom Balkanu, koji će se održati od 7. do 9. novembra na Novosadskom sajmu. Kompletan konferencijski program dostupan je ovde. Platinum sponzor SEE-IT Samita je Sky Express doo, a medijski pokrovitelj 021.

Ostavi komentar